Pernova Ståsele

Tack för att ni tittar på en Pernova lyftsele. Vi hoppas att ni kommer att trivas med våra funktionella lyftselar. Dessa selar som utvecklats under 25 års tid. Redan från början har den varit anpassad för vårdtagaren. Våra lyftselar är kända för sin höga kvalitet och sin goda passform. En ly...

Category: Lyftselar Tags: Ståsele

Produktbeskrivning

Tack för att ni tittar på en Pernova lyftsele. Vi hoppas att ni kommer att trivas med våra funktionella lyftselar. Dessa selar som utvecklats under 25 års tid. Redan från början har den varit anpassad för vårdtagaren. Våra lyftselar är kända för sin höga kvalitet och sin goda passform. En lyftsele skall vara enkel och säker att använda. Det gör att vårdtagaren och vårdaren känner sig trygga under lyftet.

Konstruktionen i Ståsele är sådan att den inte glider upp vid lyftsituation. Den har ett anti-glidmaterial i ryggdel och har mjuk stoppning under armarna. Ståsele kan också utrustas med midjebälte i resår eller med snäpplås som alternativ. Resårbältet är ett 125 mm brett elastiskt midjebälte med kardborrband som är mycket lätt att använda. Detta bälte behöver ej efterjusteras under uppresningen. Det andra alternativet är ett midjebälte med snäpplås som man skall efterjustera under uppresningen. Midjebältena är enkla att byta ut.

Läs noga igenom bruksanvisningen före användning.

Att lyfta en person med lyft medför alltid en risk. Därför är det viktigt att ni försäkrar er om att vårdtagaren klarar av lyftsituationen och att vårdaren har tillräckligt med kunskap om hur lyftselen används på ett säkert och korrekt sätt. Kom ihåg att en individuell utprovning måste göras för att man ska vara säker på att man får rätt lyftsele och att lyftselen passar vårdtagaren. Kontrollera lyftselen regelbundet så att inget onormalt slitage har uppstått. Var särskilt uppmärksam efter tvätt. Använd inte skadade lyfttillbehör.

Mer Information

Brochure

Bruksanvisning Ståsele